Studenti 3. NA a 2. DNT si připravili pro spolužáky z prvních ročníků střední školy vzdělávací akci k prevenci vzniku obezity.
V úvodní prezentaci se účastníci dozvěděli zajímavé informace o obezitě, pak se rozdělili do skupin a procházeli různá stanoviště.
Seznámili se tak s potravinovou pyramidou a zásadami správné výživy, s cukrem a alternativním slazením, s obsahem cukru a tuku ve se snídaňových cereáliích. Poznali, jak by měla vypadat zdravá školní svačina a jaký je obsah cukru v různých sladkostech. Poučili se o správném pitném režimu a byli překvapeni z obsahu cukru v některých nápojích. Při ochutnávání vody (slazené stejným množstvím cukru, jako je v kokakole) se netvářili nadšeně.
Ti, kteří se na akci nedostali, si mohli některé informace přečíst v přízemí na nástěnkách.
Obor NA, DNT